петак, 11. октобар 2013.

Reform Torta

  • Kada sam htela da napišem nešto dobro za Reform tortu, nešto kao "uvod" zbunila sam se. Da li da pišem puno, malo, da li da filozofiram? Da li je ovo torta za koju vam treb aiskustvo ili je možete sa lakoćom napraviiti?
    Kako god, ali je torta koja je večna, ukusna i koja ne izlazi iz mode, i o da, svi je vole:)

    Za kore-treba dve kore znači dupla mera
    10 belanaca
    200g šećera
    200g oraha
    1 kašika brašna
    Priprema kore:
    10 belanca odvojiti od žumanaca,mikserom ih umutiti,dodati secer i mutiti. Potom dodati mlevene orahe i kašiku brašna. Sve lepo pomešati i izliti potom u pleh. Ja pleh obložim pek papirom.Pećoi oko 30 minuta na 180C.Pečenu koru istresti na tacnu posutu sa malo kristal secera,odvojiti papir i ostaviti da se hladi.
    Tako isto pripremiti i drugu koru , ispeći.
    Pa kada se kore ohlade prepoloviti ih tako da sada imate 4 kore.
    Priprema fila-krema
    Sama priprema će možda biti malo komplikovanija za one koji baš i nisu vešti u kuvanju krema sa žumancima, ali idemo polako...
    Za krem je potrebno:
    20 žumanaca
    300g šežera
    2 kesice vanil šećera
    150g čokolade za kuvanje
    375g margarina iliti 1,5 margarin
    Priprema krema:
    Žumanca dobro izmiksati sa šećerom i vanil šećerom pa potom staviti u sud za kuvanje na pari. Povremeno mešati i kuvati na laganoj vatri dok n epočne sve lepo da gusti-zgušnjava ali vodite računa da vam se ne zgusne previše ii da ne zagori.
    Dodati čokoladu. Kada se rastopi sve dobro izmiksati mikserom.
    Ostaviti da se ohladi.
    Margarin penasto umutiti i dodati kašiku po kašiku u ohladjen krem.
    Potom filujte kore.
    Važno je da ostavite deo krema da možete i tortu da obložite tj prekrijete.


Нема коментара:

Постави коментар